Skip to content

Våra idrotter

logotype_med_text.fri

Karlskoga Idrottsgymnasium är en skola för alla idrottsintresserade oavsett nivå, elit eller motion.

På onsdag- och fredag förmiddagar är samtliga elever ute på sina respektive träningar. Eleverna tränar gemensamt över alla årskurser vilket skapar en god sammanhållning på skolan.

Här är några av de idrotter som finns på skolan i år.

Motion och hälsa

Idrottsspecialicering

Om du inte tränar någon specifik sport med tycker om att träna för att må bra väljer du vår motionsinriktning som testar olika träningsformer. Gruppen tränar kondition och styrka på gym, men även träning som crossfit, löpning, militärträning, yoga kan dyka upp på schemat. Professionella och utbildade tränare kommer följa dig genom hela din gymnasieutbildning.

Fotboll

Tillsammans med tränaren Fredric Zetterström får du möjlighet till att utveckla dig själv som fotbollsspelare genom en allsidig och kul träning. Några återkommande aktiviteter brukar vara turneringar i Västerås mot våra systerskolor. På hösten blir det 7-manna fotboll utomhus och på våren futsal inomhus.  

Ridsport

Du har möjlighet att träna dressyr eller hoppning. Skolan har ett samarbete med Ulrika Westin på botorp.

Friidrott

Tränaren Anders “Ajjan” Johansson ser till att du får en bra allround träning för att du ska kunna utvecklas inom din idrott.

Bodybuilding

På Davids träningscenter får du möjlighet att träna styrketräning tillsammans med en tränare. På bilden är gruppen och tränar Crossfit som också är en inriktning som du kan välja hos oss.

Fler idrotter och träning

Vi har även elever på skolan som tränar simhopp för tränaren Mathz Lindberg.

Vi har en bred erfarenhet av olika idrotter under åren, några exempel är  simning, enduro, innebandy, hockey, golf  och bowling. Alla idrottare är välkomna till oss.

Träningens upplägg

En av våra grundtankar är att du som utövar en idrott och vill satsa inte ska behöva flytta från din hemmiljö.Karlskoga idrottsgymnasium skapar förutsättningar för dig att vara kvar och träna i närheten av hemmiljön, med din egen tränare/förening och ditt sociala nätverk intakt. 

Skolans idrott bedrivs huvudsakligen på onsdag och fredag förmiddag. Förutom våra egna idrottslärare anställer vi för idrottsspecialiseringen utbildade tränare som genomför träningar och teoretiska kurser. Samtliga lektionspass/träningspass sker i ändamålsenliga lokaler och alltid med en lärare eller en tränare.


På Karlskoga Idrottsgymnasium har vi återkommande gemensamma arrangemang.