Skip to content

Våra idrotter

logotype_med_text.fri

Karlskoga Idrottsgymnasium är en skola för alla idrottsintresserade oavsett nivå, elit eller motion.

På onsdag- och fredag förmiddagar är samtliga elever ute på sina respektive träningar. Eleverna tränar gemensamt över alla årskurser vilket skapar en god sammanhållning på skolan.

Här är några av de idrotter som finns på skolan i år.

Padel

Christoffer är den tränare som tar hand om och hjälper våra elever att utvecklas inom padel.

Crossfit

De eleverna som väljer denna inriktning tränar på CrossfitKarlskoga tillsammans med Stefan.  

Ridsport

Du har möjlighet att träna dressyr eller hoppning. Skolan har ett samarbete med  Botorp och Sofie Andersson Ryttargården Nysäter.

Friidrott

Tränaren Anders “Ajjan” Johansson ser till att du får en bra allround träning för att du ska kunna utvecklas inom din idrott.

Gym/Motion och Hälsa

På Träningslagret får du möjlighet att träna styrketräning tillsammans med en tränare i gym-gruppen. Eller så kan du välja motionsinriktning som tränar kondition och styrka  tillsammans med Annelie. Gruppen varierar sin träning med olika pass.

Innebandy

Vår tränare Sara tar hand om eleverna som har innebandy som inriktning.

Träningens upplägg

En av våra grundtankar är att du som utövar en idrott och vill satsa inte ska behöva flytta från din hemmiljö.Karlskoga idrottsgymnasium skapar förutsättningar för dig att vara kvar och träna i närheten av hemmiljön, med din egen tränare/förening och ditt sociala nätverk intakt. 

Skolans idrott bedrivs huvudsakligen på onsdag och fredag förmiddag. Förutom våra egna idrottslärare anställer vi för idrottsspecialiseringen utbildade tränare som genomför träningar och teoretiska kurser. Samtliga lektionspass/träningspass sker i ändamålsenliga lokaler och alltid med en lärare eller en tränare.


På Karlskoga Idrottsgymnasium har vi återkommande gemensamma arrangemang.