Skip to content

Våra program

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är för dig som är intresserad av de ekonomiska förhållandena i samhället, om handel och företagande och internationella ekonomier. Det är en bred utbildning som öppnar för många möjligheter i framtiden. Utbildningen ger högskolebehörighet och exempel på framtida högskoleutbildningar kan vara polishögskolan, psykologi, ekonomi, journalistik och juridik.

Kurser som ingår i inriktningen är entreprenörskap som företagande, företagsekonomi och matematik. Utöver det läser du bl.a. privatjuridik, svenska, engelska och moderna språk.

Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi är ett högskoleförberedande program, som ger 2500 p vid gymnasieexamen.

Samhällsprogrammet

Det samhällsvetenskapliga programmet är för dig som är intresserad av samhällsfrågor, såväl dagsaktuella som historiska. Det är en bred utbildning som öppnar för många möjligheter i framtiden.

Utbildningen ger kunskaper om samhället i Sverige och övriga världen i både ett nutida och historiskt perspektiv, där samspelet mellan individen och samhället är i fokus. Kurser som ingår i inriktningen är samhällsvetenskap, historia, religion och geografi. Utöver det läser du bl.a. svenska, matematik, engelska och moderna språk.

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap är ett högskoleförberedande program, som ger 2500 p vid gymnasieexamen.